Välkommen till Kennel Figgis

 

Vi föder upp amerikansk cockerspaniel och mops!

 

 

Vår familj består av oss, Christina och Lennart, samt våra 3 utflugna barn och 4 barnbarn.

 
 
Vi bor ca 1 mil norr om Örebro i ett naturskönt område som heter Kårsta
 

Här förändras ständigt saker och ting, allt med anledning av att våra hundar ska få det så bra som möjligt!

I mitten av 70-talet kom vår första amris in i vårt liv, en buff hane vid namn "Touch". Då fanns redan en schäfer i familjen. Sedan dess har amris och schäfer följts åt sida vid sida i vår familj.

 

Vår sista schäfer, nästan 11-åriga hanen Jasso (BRICARD´S CYRAK) fick flytta till hundhimlen strax före jul -07. Han har varit en underbar följeslagare i familjen under alla år.

 

Vår första amriskull hade vi 1996.  I den kullen föddes vår härliga, sedemera SUCH, black & tan hane Figgis Astor (E:FINV-93 SV-95 Doggone  High Ya´ll  U: Cacis Classy  Claudia)

 
 
 

Sedan har det rullat på med i snitt 2 kullar per år. I dag finns på kenneln ett antal spännande linjer och färgkombinationer (se"Våra hundar"). Vi föder upp både buff, svart och brunt. Även parti finns numera i vårt avelsarbete.

 
 

Vår ambition är att  bl.a  försöka utveckla dom bruna linjerna på ett positivt sätt och hela tiden försöka få in nya starka linjer.

 
"Smilla" "Samba" "JamJam"
 

Framför allt är vårt mål att föda upp sunda och friska hundar med ett stabilt och öppet temperament. Samt att på bästa sätt följa standarden för amerikansk cocker spaniel och utveckla den på ett medvetet sätt.

 

Dessutom har familjen numera utökats med några mopsar, en helt underbar ras, som är en ny och mycket positiv erfarenhet för oss. 

 

 

5 av våra mopsar, nämligen Mopsan , Svenne , Ingrid , Chili ch Bodil !
 
Mopsan   Svenne
 
 
Ingrid Chili Bodil